S kullet etter Ona og "Mocca"

Sputnikk 7 mnd
Sorry, Silver og Sputnikk 22 mnd
Sputnikk 22 mnd
Silver 22 mnd

Liten presentasjon av valpene i S kullet.

Sorry: Brun hanne som er kontaktsøkende og fra dag ein blitt lagt merke til av meg. Ikke den største i kullet, men har ein personlighet som man bare må se. Han blir boende hos oss.

Sputnikk: Ein stødig rolig brun hanne. Sammenligna med Sorry, er Sputnikk litt mer anonym, men virkelig ein stødig å nyskjerig valp. Solgt til Ålesund.

Sola Solstråle: Brun tispe. Denne frøkna var den minste i kullet ved fødsel. Kun 370 g mot dei andre som låp på 600 til 700g. Selv om ho var liten, har ho fra dag ein virka frisk og fin. I prosent, voks ho minst like godt som dei andre i starten. Nå har det roa seg litt, men ho er fint frempå og det beste ho veit, er å bruke dei andre valpene som pute.

Sula Sisten fyr: Brun tispe. Rolig tispe. Solgt til Gausdal

Siesta: Brun tispe som fra dag ein har utmerket seg. Ho var først ut av kassa, først opp på fanget, først når det kommer til mat. Ei tispe som fra dag ein veit hva ho vil gå for. Satt ut på for hos folk som driver med hundekjøring og dermed kan hund.

Sonja`s Stjerne: Svart tispe som er meget sosial og frempå. Ei tispe som skal bli spennede å følge med på hvordan utvikler seg. Solgt.

Silver Viking: Svart hanne som fra dag ein har villa opp og fram. Matglad hund, som er lett å jobbe med. Som einaste svarte i flokken nå, blir han lagt merke til, men han er også ein lovede hanhund. Har ein liten brokk, men den er så liten at den med tiden gjerne ikke vil oppdages ein gang. Endt opp i Oslo.

Vi har vært så heldige å få låne opp ein hanne fra Belgia, med daglig navnet "Mocca"

Mocca er ein brun hanne, som stammer fra gener som vi setter høgt. Han er ein middels stor hanne, med et supert temperament. Rolig og fornuftig, samtidig trygg på seg selv og med stor pågangsmot.

Han er hjertetestet,hvor alt var normalt og bra. I tillegg vet vi at han ikke er bærer av Cyctinuri. B på hofter og frie albuer har han også. På utstillingsfronten har han rukket å bli champion i Luxenburg. Så vi har stor tro på at han kan bringe mye positivt til Mocca og Ona.

Stamtavle til far til kullet

Eltern Großeltern Ur-Großeltern    
Skogbjörnens Quality of Samson
Farbe: SrB
Cle Bas Popeye
Farbe: SrB
Cle Bas Lord of Amex
Farbe: S
   
 
   
 
Qashiwas Ray of Sunshine
Farbe: SrB
   
 
   
 
Skogbjörnens Lady Carmen
Farbe: S
Skogbjörnens Ivrige Ikaros
Farbe: SrB
   
 
   
 
Hjerteknusern Circa Circus
Farbe: SmB
   
 
   
 
Fanny du Puy de Vendegre
Farbe: SrB
Enjy de la Mare aux Joncs
Farbe: SrB
Bruder Ludvig Bär vom Gelderland
Farbe: SrB
   
 
   
 
Avril de la Mare aux Joncs
Farbe: B
   
 
   
 
Brooke du Puy de Vendegre
Farbe: SrB
Tonka des Hauts de Malforet
Farbe: S
   
 
   
 
Samoa du Domaine de Bannière
Farbe: B
   
 
   
 
   
 

S kulle etter Ona og "Mocca" f 4.januar 16

Ona synst ikke noe om at vi prøver å gi tillegg til valpene, og tar flaska i egne "hender"

Litt før beregna, men absolutt klare for verden, meldte vårt S kull seg 4.januar. Det skulle vise seg å bli ein lang dag og natt, og mange tøffe tak både for Ona og oss. 

Første valp ut var heile 790 g, det vart litt i største laget for Ona, så først etter at vi var komt ned til vetrinæren vår, klarte vi å få han ut. Desverre var han da død.

Her er lista over farger og når dei er født.

16.00 Svart hann. 790 g Død

16.30 Brun hann. 650 g Blått band 650 g

18.20 Svart hann. 630 g Grønt band. 630 g

19.05 Brun tispe. 350 g. Gult band Solstråle 350 g

22.10 Brun tispe. 660 g. Rød band 660 g

22.27 Brun hann. 650 g. Svart band. 650 g

23.55 Svart tispe. 640 g. Lilla band. 640 g

02.47 Brun tispe. 580 g. Oransj band 580 g

Aktuelle navn på kullet er: Sorry, Sputnik, Silver, Sonja`s Stjerne

Fire dager gamle er vekta blitt følgende:

Blå 690 g, Grøn 680 g, gul 360 g, rød 690 g, svart 720 g, lilla 750 g og oransj 580 g.

 

10,01,16 Valpene er nå seks dager. Aktive og godt frampå, selv om dei nok er roligere enn det halvsøskan oppe var på tilsvarende dag. Ona har endelig begynt å spise og den minste er komt opp på heile 480 g. Prøver å gi litt tillegg, men det er kun den minste som vil ha. Med andre ord får dei nok selv om man ikke trur det heilt.

 

 

 

10 dager.

Valpene til Ona er nå blitt ti dager. Selv lille Solstråle vokser og legger på seg. Ona har komt tilbake til den kjente matlysten, så no går det rette vegen her. Dei er litt roliger enn Mocca sine, men langt fra så rolige som det vårt M kull var. Nå er det bare å vente på at dei åpner øyene, og virkelig begynner å løpe rundt her i huset. Det er ingen ting som tyder på at det blir roligere tider her med det første.

21.1.16- 17 dager gamle

Dagen går fort, nesten alt for fort. Valpene til Ona er nå vorte 17 dager, og har tatt heile rommet i bruk. Vi må nok bare få opp garde til dei i løpet av helga. Dei er aktive og sosiale, og vil meir enn gjerne være der vi er. Begynt å åpne øyene har dei og, så no går vi den flottaste tida i møte. Dei er nok hakke mindre enn Mocca sine på samme alder, og definnitivt roligere, men det trenger ikke bety noe som helst. Sola Solstråle vokser også, og er flink til å hive seg over maten når den blir servert. Alt i alt ein kull eg er veldig godt fornøgd med, og som det skal bli spennende å følge med på. Nå er det i grunn bare å leite etter fornuftige valpekjøpere som kan ta seg av all dem energien som

2.2.16 fire uker og ein dag.

Hvor blir dagene av.  Selv Ona sine valper er nå høgt og lavt. Når vi er hjemme går alle valpene sammen. Litt størrelse forskjell er det på den minste til Ona og den største til Mocca, men dei største til Ona har forlengst tatt att dei minste til Mocca. Når valpene går om ein anna, blir det også til at dei sniker til seg melk fra begge tispene. I utgangspunkte er ikke det selvsakt, men både Mocca og Ona er omgjengelige og har stor morsinstinkt, så her hjelpest dei til der det trengst. Tango, Katinka og Gladiator holder seg langt unna valpekassa, men hjelper til når valpene er ute og løse i stua. Det er godt å se hvor omgjengelige alle dei voksne hundene er overfor valpene, samtidig som det er artig å se hvor ulike dei er. Er veldig glad for at vi har mulighet til å prege valpene på så mange flotte voksne hunder, samt på katter som går mellom dei som ingen ting. Med ulike folk som går ut og inn her til stadighet, blir valpene preget på langt flere enn bare oss fire som bor her.

7 uker i dag.

I dag er Ona sine valper også 7 uker. Det er rart å tenke på hvor dagene er blitt av. Skulle så gjerne hatt mye mer tid til å bare nyte valpetiden, men nå er det bare ei uke att, før dei første skal reise fra oss. Det er ein minepel når valpene flytter ut. Nye mennesker skal ta over det grunnlaget som vi har lagt. Man sitter med både glede og skrekk når det skjer, har vi gjort ein bra nok jobb. Kommer ny eiere til å sette pris på det arbeide vi har lagt ned, eller er vi bare ein masete oppdretter som dei helst ikke vil ha noe med å gjøre. Tankene er mange her eg sitter sammen med valpene og bare nyter det å ha dei rundt meg. Man blir så uendelig glad i hver enkelt av dem. Hver enkelt er eit heilt spesielt individ. Ingen er like. Krysser fingrene for at vi klare å finne fornuftige og rette eierene til hver enkelt av dem, og at dem vil fortsette det arbeide vi har starta på. Meldinger og bilder som tikker inn, er alltid stor stas.

Siste dagene samlet.

Nå er det like før dei første valpene skal forlate oss. På mange måter ser eg frem til denne dagen, samtidig som eg absolutt ikke er klar for å sende noen av dem fra meg. Skulle virkelig ønsket at vi hadde hatt mye mer tid til bare å kose oss med dei og blitt virkelig kjent med vert enkelt individ. Med full jobb og skole, er det bare å inse at det er godt for alle parter at dei nå er klare til å flytte ut og starte sine nye liv sammen med folk som virkelig ønsker seg vår flotte rase. Selvsakt er nuffer den mest fantastiske rasen man kan velge seg. Dei er allsidige og har eit hjerte av gull. Mange er dei historiene vi kan hente fram om rasens godhet. Ja dei er store, ja dei krever sitt, men dei er også heilt utmerket til å bare vise godhet og hjelpe til i hverdagen.

Det finnes sykdom på rasen, og desverre er det ikke denne rasen som har dei elste hundene, men vi er flere som kan vise til god alder alikevell. Avl og miljø til sammen er det som bestemmer hvordan valpene skal bli. Eg kan ikke gi garanti på friske hunder, men eg kan garantere at eg har gjort midt beste for at nye eiere skal ha det beste utgangspunkte å jobbe videre med.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.08 | 22:34

Hei! Er det noen planer for nye kull i 2022? Mvh Bernt

...
07.03 | 10:06

Dere er så seriøse og derfor vil eg så gjerne ha hund akkurat av Dere mvh Aase❤️

...
07.03 | 00:34

Hei. Nei ho gjekk desverre tom, så det blir ikke valper her før vi har noe ny tispe vi kan ha kull på.

...
06.03 | 13:23

Har dere ikkje fått valper i februar?Venter på svar 😊Mvh Aase

...
Du liker denne siden