Presentasjon av våre hunder og valpekull

Q kullet, f 22.12.13

I dag er det Q kullet som har stått i fokus. 2 år har dei blitt, og vi er kjempe stolt av dem alle sammen. Q kullet vårt er etter Mocca og Balder. Ein staselig hannhund, som bare er tvers gjennom god. Snill som dagen er lang, men sammtidig med nok motor til at han ikke finner seg i tull fra tispene. Resultate etter denne kombinasjonen har gitt flotte arbeidshunder, med veldig mye motor. Med flere flotte valpekjøpere, er det ein fryd å både følge utviklinga på dei, og få hilse på dei med gjevne mellomrom. Det er ikke til å stikke under ein stol at HD resultata på denne kombinasjonen gir meg litt mer spenning enn eg liker. Å legge skyld på andre kan eg bare glemme, for det er heilt å holden vi som har gjort dei valga vi har her. Det å finne hannhunder er ikke blitt lettere med åra, tvert i mot. Ein ting er at man skal finne hunder som man liker, men man skal også tenke på helse, innavl, farger, og at det lar seg gjennomføre å få til paringer. I løpet av karierer vår, har vi forlengst innsett at det ikke er selvsakt at hannhunden vil pare. Vi har gjentatte ganger slete med å få til paringer. Om det skyldes tispa skal være usakt, men i hverfall burde vi lakt mer vekt på hanhunder som vil pare.

Etter å ha luka ut alle hannhunder som er bærer av hvit/ sort samt luka vekk alle som er i slekt med våre tisper, er lista betydlig redusert. Når man da også luker vekk alle hunder som enten er for gamle eller for unge, er det ikke mange att.

Den lista blir ytterligere redusert når man ser på hvem som er ferdig rønka, er ein stor utfordring. Etter at vi hadde gjort det, sto vi der med ein hanhund som med det blåtte øye var flott og stilig. Desverre var han ikke rønka, men eier gjekk med på å gjøre det. Desverre kom Mocca i løpetid litt for fort, og før vi fikk sett bilda sto ho. Dermed tok vi sjansen og para, man kan vel trykt seie at vi ikke trudde det kunne være mulig for sterk. Litt etter på fikk eg sett bilda, og man si at eg ikke likte det eg såg. Først og fremst var ikke bilda noe å rope hurra for, men eg såg fort alikevell at dette ikke var heit bra. Desverre er det slik at har man para, må man bare smøre seg med tålmodighet og vente. Balder blei avlest med sterk( noe vi anka på og fikk sent inn nye bilder etter 6 mnd, men desverre blei graden stående) og dermed vart det avlssperre på valpene.

Dermed vart det bare å smøre seg med tålmodighet, krysse fingrene for eit lite kull, eller kanskje helst at ho gjekk tom. Som folk flest alt veit, gjekk Mocca ikke tom, og ho kom heller ikke med eit lite kull. I dag to år etter, kan man trykt seie at eg er glad for alle dei valpene som kom. Det er flotte individer, men veldig stor personlighet, og vi har fått herlige valpekjøpere til heile gjengen. I dag angrer eg ikke på dette kullet, og man kan seie at eg har leitt etter ein hanhund med litt samme blodet til det kullet Mocca venter nå.

To hannhunder og seks tisper. Det var aktivitet i det kullet fra dag ein. Tilbakemeldinger vitner om at dei ikke har roa seg noke særlig i løpet av dei to åra som har gått, tvert i mot. Trur nesten at dette er eit nytt kull der dei aldri blir voksne. Nå som dei er blitt to år, håper eg virkelig at dei blir rønka bak. Ikke fordi at det gjør ein forskjell, men fordi at vi som oppdretter trenger å få svar på hvordan det vi gjør blir. Vi ønsker jo så klart at alle våre valpekjøpere skal få mange år sammen med spreke flotte hunder, på lik linje som det vi har fått med Gladiator. Ganskje vi kan klare å få samle fleire fra kullet til Morokulien att? Sammen med valper fra det neste kullet til Mocca også? Det hadde vært stort om vi klarte det. Til sommere er det 11 år siden Gladiator var på Morokulien for føste gang. Eg håper å kunne ta han med meg i år også, og kanskje vi kan klare å samle 11 barebarn etter han der? 8 flotte valper fra Q kullet har vi i hverfall. Selv om dei ikke kan avles på, kan dei absolutt stilles ut, og dei kan starte på vannprøver.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.08 | 22:34

Hei! Er det noen planer for nye kull i 2022? Mvh Bernt

...
07.03 | 10:06

Dere er så seriøse og derfor vil eg så gjerne ha hund akkurat av Dere mvh Aase❤️

...
07.03 | 00:34

Hei. Nei ho gjekk desverre tom, så det blir ikke valper her før vi har noe ny tispe vi kan ha kull på.

...
06.03 | 13:23

Har dere ikkje fått valper i februar?Venter på svar 😊Mvh Aase

...
Du liker denne siden