Presentasjon av våre hunder og valpekull

Tango f 07

Ser at det er ei vi er nødt til å presenter før vi går videre med kulla her. Tango kom litt tilfeldig inn i livet vårt. Det var ikke planlagt noe nytt blod inn i flokken, men etter gjenntatte forsøk på paring av Bianca der ho hadde gått tom, var vi nok litt for lysta på valp til at det bare kunne bli med å se.

Tango kommer fra eit oppdrett som eg har stor respekt for. Ingen ting er tilfeldig, men nøye planlakt. Han har linjer som vi veit blir gamle, samt han har hatt lite sykdom på linjene sine. Når han da velger å bruke Ikaros, som er ein hanhund fra ein anna dyktig oppdretter, ja da må vi jo bare stad å sjå på valpene. Som sakt var det ingen planer om å kjøpe, men eit spennende kull som vi hadde løst å se hvordan var. Det som møtte oss der, kan man trykt seie at vi likte. Eit gjamt fint kull, men den eine tispa bemerka seg litt ekstra. Vi måtte bare gå i tenkeboksen, men alt før vi var komt hjem, var avgjørelsen tatt. Var den eine valpen ikke lovd vekk, ja så ville vi ha ho. Dermed vart det tur ned att bare noen uker seinere, for å hente med oss Tango hjem. Har aldri angra på det valget. Selv om vi har hatt mange hunder, har Tango alltid hørt til her. Ho var ein trygg og fin valp fra dag ein, og tok både oss og dei andre hunden med storm. Ho har ein del til felles med Gladiator, og det er ikke reint få ungene som har kost med ho. Bestemt har Tango også alltid vært og det var ikke bare bare å sette ho i bur. Tango meinte ho eide heile tunet, og skulle helst ligge på trappa. Vi forsto etterhvert at ho nok eide hele grenda, for ein gang dukka ho plutselig opp med eit heilt brød. Den dag i dag veit eg ikke hvor ho har vært å tatt det i fra.

Tango har klart å bli N uch, og ho har blitt norsk vch. Ho er vel ikke den som liker det best, men når du får ho til å jobbe, går ho som ei klokke. Mestvinnende vannhund kan ho også titulere seg med. Ho har konkurert i Tyskland, Belgia, Frankrike og så klart i norge. Vi har gått lydighet, med noen egne vrier, og sannelig har ho ikke eit napp i opprykk til kl 2 i rally. Tango elsker opmerksomhet, og stiller gjerne opp med underholdning. Innkaling i mellom beina på oss, slalom, rull rundt. Når det er ein godbit i andre enden, er ikke Tango vanskelig å få til. Derimot hater ho å måtte løpe. Å være med på ridetur er det samme som å løpe på heia, man tar jo livet av ho stakkar. Tango lever etter mottoet : Kommer når det kommer. Målet da vi kjøpte Tango, var å bruke ho i avel. Det skulle vise seg å bli vanskligere enn man kunne tenke seg. Det vart gjentatte besøk hos ulike hanner, men ingen ville prøve seg da dei fikk lov. For min del ser eg på rasen som ein sunn og frisk hund, men skulle gjerne hatt mer tid til å virkelig benytta meg av dem i jobb samenheng. Derimot ser eg at vi begynner å få ein rase, som ikke kan pare naturlig. Hva det kommer av, veit eg ikke, og både tispa og hannen må ta del i ansvaret. Etter gjentatte forsøk, ente vi opp med å få til paring med Marshal, hvorfor ho slapp til han og ikke andre, veit eg ikke. Ho ville ikke ha noe med verken Gladiator eller Mikke å gjøre, men for Marshall  sto ho fast som fjell. Man kan virkelig lure på hva som foregår i hode på dem. På nyåret blir Tango ni år. Ho er fortsatt med oss, og i fin form, men gammel. Man kan absolutt ikke vente det samme av dei godt voksne hunden som man gjør av dei yngre. Ho har fått lov til å bli pensjonist, og slipper det meste. Ein og annen utstiling får ho pent bli med på, men ellers er det bare kos det vi driver på med. Høreslen er blitt meget selektiv, og vi har begynt å bruke tegn til ho. Når ho veit vi har god biten, hører ho godt, men ellers kan det ta si tid å kalle dem inn. Ha ein fin kveld alle sammen

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.08 | 22:34

Hei! Er det noen planer for nye kull i 2022? Mvh Bernt

...
07.03 | 10:06

Dere er så seriøse og derfor vil eg så gjerne ha hund akkurat av Dere mvh Aase❤️

...
07.03 | 00:34

Hei. Nei ho gjekk desverre tom, så det blir ikke valper her før vi har noe ny tispe vi kan ha kull på.

...
06.03 | 13:23

Har dere ikkje fått valper i februar?Venter på svar 😊Mvh Aase

...
Du liker denne siden