Presentasjon av våre hunder og valpekull

N kullet. F 14.03.12

N kullet er etter Lazy og Max. Ettersom Lady ikke kunne brukes i avel, var det med glede vi takka ja til å bruke Lazy. Valget av hanne falt på Max. Max er ein stor flott hanne, med eit veldig godt gemytt. Nok ein hanne som har bevist at han kan pare på eigen hånd, og som takler tispene på ein fin og god måte. Vi hadde store forventninger til dette kullet, og fleire av dem har blitt flotte. Skulle svært gjerne sett at dei hadde blitt stilt ein del meir, men det viktigste er tross alt at dei er gode familiehunder. 10 valper vart det. Tre tisper og sju hanner. Eit spennende kull på mange måter, men desverre dukka det opp hjertefeil i kullet. Man kan da ha veldig lyst til å legge all skylda på hannhunden, men uansett er dei to om det, så dermed vart Lazy tatt ut av avel og. Skal noen fra dette kullet gå videre i avel, må dei hjertetestes først, og det er veldig viktig at man da tenker stort og finner partnere som verken har dei samme linjene, eller har hjertefeil i sine linjer. Ærlighet er alltid viktig, men enkelte ganger kan konnsekvensene bli større enn andre. Det å komme ut og bare finne ein 10 uker gammel valp død, uner eg ingen. Man legger ned veldig mye arbeid i å finne dei rette kombinasjonene, og det er mye å ta hensyn til. HD og AD er to ting. Målbart og noe som er selvsakt blir gjort med dei hunden som skal brukes i avel. Like viktig er alt det andre som ikke er like målbart. Kne, hundproblemer, hjerte, dvergvekst, entropium m.m. Gemytt og alder på hundene. Holdbarhet og rasetypiske. Slektskap og innavel. Det er veldig mange ting å ta hensyn til, og man skal ikke komme til det punkte at ingen kan brukes, men man må gi informasjon til dei som trenger det. Som sakt mista vi Nikita pga hjerte ca 10 uker gammel. Newton lever med hjertefeil, men klarer seg utmerket. Han er aktiv og ein bestemt herremann, som ikke er lett å stoppe. Han veit absolutt hva han vil og ikke vil.

Leah fikk kreft i ung alder, noe som skremmer meg. Håper virkelig at man snart kan finne ut meir om hvordan kreft virker, og hvordan motarbeide det. Desverre for Leah, var det ingen ting å gjøre for ho. Gode eier som tok raske kloke valg er eg stolt over å ha som valpekjøpere.

Balder har utvikla seg til å bli ein stor flott hannhund. Med fri både foran og bak, er han ein av dei som kan vurderes videre, men da må han først testes. Det er klart man alltid har lyst å føre linjer videre, men ikke for ein vær pris. Eg ønsker for alle mine valpekjøpere, mange flotte år sammen, og da må eg også bruke hode fornuftig.

Sånja er einaste tispa som er att blant oss, Ho er ikke lita ho heller. Nawy, Nikko, Nemo, Neptum og Njord er heldigvis også blant oss, og har blitt flotte familiehunder. Hadde eg slippt unna helseproblemer, skulle eg gjerne ha hatt fleire kull på Lazy, men nå for eg glede meg over dei vi har.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.08 | 22:34

Hei! Er det noen planer for nye kull i 2022? Mvh Bernt

...
07.03 | 10:06

Dere er så seriøse og derfor vil eg så gjerne ha hund akkurat av Dere mvh Aase❤️

...
07.03 | 00:34

Hei. Nei ho gjekk desverre tom, så det blir ikke valper her før vi har noe ny tispe vi kan ha kull på.

...
06.03 | 13:23

Har dere ikkje fått valper i februar?Venter på svar 😊Mvh Aase

...
Du liker denne siden