Presentasjon av våre hunder og valpekull

M kullet, f 2.12.10. Marshall, Mocca, Matti, Moskus, Sai...

M kullet er etter Jada og Gladiator. Eit spennende kull, som har fått stor betydning for oss med tanke på utlandet.

Jada var satt ut på for, da vi fikk dette kullet. Må ærlig innrømme at det var litt rart å få ho heim for å ha kull på ho, men det gjekk bra. Jada også lever som ei dronning der ho nå bur, og det er ingen tvil om at det er der ho hører til. Med kaniner og katter både inne og ute, bød det på litt utfordringer for Jada. Ho har virkelig arva jaktlysten til sin mor, og skulle nok gjerne servert sine valper ferskt kjøtt. To ganger har vi plukka ho ut av kaninbura. Hvordan ho kommer seg inn der er ein sak, men ho skader jo ikke kaninen selv om ho tar dem i munnen. Faktisk kan ho apporter kanin og, uten ei skaramme på kanina.

Det føste kullet til Jada består av tre tisper og tre hanner. Som kull var dei veldig spesielle. Dei vokste veldig seint i starten, og var rolige. Nesten før rolige etter hva vi er vant til. Det å kunne ha dei inne frem til dei er leveringsklare, er vi ikke vant til, men med desse gjekk det heilt fint. Samtlige valper i kullet har blitt store og fine, så det at dei vokste seint i starten har ikke betydd noe, tvert i mot kan det virke som posetivt med tanke på slutt høgden.

Her skulle man også ha skrevet bok om valpene. Det er ikke reint få sprell dei har funne på opp gjennom oppveksten.

Saidy var ei svart tispe som trudde ho hadde vinger. Det å løpe sammen med trekkhunder, byr langt fra på problemer for ho her. Trur Saidy kunne løpt i det uendelig vist ho hadde fått muligheten. Sterk grad i fronten sette ein stopper for avel, og etter at vi hadde passa ho eit år, fant vi ein forvert til ho i stede. Heilt klart at ho hadde det fint der, men helsa slo seg vrang, og det ente opp med at dei tok ho 4 år gammel.

Mariska er brun og regjere på sør østlandet. Kanskje er ho den som oppfører seg mest normalt til nuffe å være, eller det bare det at ikke alt kommer oss for øre?

Mocca bor hjå oss, og er Marita sin hund. Mocca er ein av dei to tispene som venter valper att nå ved nytt år. Den kjemien som er mellom Marita og Mocca, varemer mitt hjerte meir enn mye annet. Det er veldig gledelig å følge dem, og se hva dei klarer få til. Dei konkurer nå i Elite vann og kl 2 rally lydighet, og det er bare tidsspørsmål før certa kommer. All trening har Marita gjord selv og det er ho som også tar seg av pelsstellet av Mocca. Det er heilt klart at barn og hund hører sammen, og at det å vokse opp med hund/ hunder gir mye posetivt tilbake både til ho og oss.

Matti bor sammen med sin mor, og har blitt ein stor og majestetisk hannhund. Fri foran og bak, samt Cystinuri: Fri N/N, gjør han til ein hund som absolutt bør prøves i avel.

Moskus er også fri foran og bak. Han er prøvd i avel, men desverre villehan ikke pare. At vi sliter med rasen på det punkte er synd, og det er absolutt noe man må tenke på. Skulle gjerne sett Moskus på utstilling, men til nå har det vært mer enn nok med alt annet man skal og må.

Siste hund i dette kullet er Marshall. Han går i sin fars fotspor. N uch, NV 12. Hjertetesta og Cystinuri: Fri N/N. HD A og AD 0. I vann er han seig og dyktig, men liker helst litt tempratur på vannet. Vi har Marshall på sammeie med ein familie i Tyskland, noe som fungerer utmerket. Marshall bor hjå dei, og er nok ein smule bortskjemt. Han er brukt i avel både her og i tyskland, så det er vorte ein del valper etter han. Det som er ekstra kjekt, er at det er gagnske stor spredning i tispene også, noe som gjør det spennende å se hvordan dei vekser til. Vi er i hverfall stolte av Sherifen som vi har etter han.

Som valp var han lånt bort ei stund, og der lerte han å bli glad i å hente ting. Når håndverkere legger fra seg utstyr ute, var det selvsakt at han måtte rydde opp i det. Fortsatt den dag i dag, er han veldig glad i å bære på enkelte ting.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.08 | 22:34

Hei! Er det noen planer for nye kull i 2022? Mvh Bernt

...
07.03 | 10:06

Dere er så seriøse og derfor vil eg så gjerne ha hund akkurat av Dere mvh Aase❤️

...
07.03 | 00:34

Hei. Nei ho gjekk desverre tom, så det blir ikke valper her før vi har noe ny tispe vi kan ha kull på.

...
06.03 | 13:23

Har dere ikkje fått valper i februar?Venter på svar 😊Mvh Aase

...
Du liker denne siden