Presentasjon av våre hunder og valpekull

L kullet, f 25.12.08 Lady, Lazy og Rose

Vi kan trykt seie at vi har ein del desember kull, og da gjerne det man kan kalle julekull. Det har ikke vært heilt bevist, men bare vorte så, når man ikke vil ha vannsesongen ødelagt av valper. L kullet er etter Frøken og Gladiator, og dermed det første kulle vårt, der begge er vårt eget oppdrett.

Det kan seies mye om dette kullet og, 7 tisper og 1 hanne blei registrer. I det føste kullet tl Frøken, var det mest hanner, og da skulle alle ha tisper. Det skulle jo love godt med tanke på dette kullet, men den gang nei. I år var det året for hanner, så dermed satt vi der nok ein gang. Tida gjekk og vi valpene vokste seg store og fine, i august gjekk endelig den siste av valpene og. Det å ha valpekull forplikter, og det er ikke bare å selge til hver å ein som tar kontakt. Det er viktig at det er gjennomtenkt, og ønsket av heile familien, og så for dei heller bli litt eldre før vi selger dem.

I grunn burde hver enkelt hvalp fått skreve si eiga bok. Ingen valp er like og dei finner på ulike ting. Vi snakker om her i dette kullet 8 ulike individer på godt og vondt, og det vil ta for lang tid å dra fram alt og alle. Noen skal vi alikevell dra fram.

Lille Rose trudde eg i grun ikke skulle få leve opp. Alt fra fødselen av, var ho mindre enn dei andre, og vi måtte bruke litt tid på å få ho i gang. Eit stort sår på navelen, gjorde heller ikke saken lettere, men ho hang da likevel med. Etter noen dager med flaske, var vi i grunn komt til det punkte at vi ville gi opp, men skulle ha ein vetrnær til å se på det. I samråd med ho, vart Rose satt på antibiotika. Vi hadde ho i kuvøse, og la ho til Frøken gjevnlig. Vi var standhaftige, og Rose var sta. Litt etter litt begynte ho å legge på seg ho og, og etterhvert kunne ho flytte meir og meir sammen med dei andre att. Denne staheten som gjorde at ho overlevde den første tiden, har ho også tatt med seg videre i livet. Eierne kan skrive under på at ho har hatt sine kamper når det kommer til trening, men du verden hvor snill og sosial ho er. Kanskje litt for mye i perioder. Tempoet har det heller ikke vært noe å sei på, og gjett om ho har gitt oss trening og underholdning på vannprøver. Å hente gjenstand i vannet er heilt greit, og ho tar den med opp på land, men å avlevere er ein heilt annen sak. Rose er ein hund som du legger merke til, og er nødt til å bli glad i.

Lazy er ein hund man skulle tru hadde vinger. Ho elsker å løpe og blei avlest med HD A. Vi har vært heldige å fått låne ho inn og hatt kull på ho, men desverre vart det oppdaga hjerte feil i det kullet, noe som gjode det uaktuelt å ha fleire kull på ho. Ein kneskade gjorde også at ho burde holdes litt i ro, men det var ikke lett. Ho vart omplasert pga helse til eier, men desverre vart ho avliva litt etter pga HD. Litt rart at det kunne skje på ein hund med A hofter, men her ligger det heilt sikkert andre ting bak som dei ikke vil ut med. Skal ærlig innrømme at slike ting for oss litt sinte, men vi har desverre lite vi skulle sakt.

Linni er ein kreativ hund. Lærevillig og smart som ho er, lærte ho seg fort å åpne dører. Til og med å låse opp dører, lærte ho seg. Er ikke få historier vi har fått høre om hennes ferdigheter med dører. Linni har blitt stilt ein del, og har fått mange gode kritikker. Ein hund vi er godt fornøgd med i følge rasestandaren.

Andor var eineste hanne i kullet. Han vart solgt til vestlandet, og vi hadde store forventninger til han. På mange måter var han veldig lik sin far. Desverre skulle vi ved ein tilfeldighet oppdage at han var avliva rundt eit år gammel. Her vart det også sakt sterk grad HD, men han er aldri lest av ofesielt. På mange måter gjør det meg sint. Når folk henveder seg til oss for å kjøpe valp, er HD noe av det dei er mest opptatt av. Likevell er det dei ferreste som rønker hunden sine når det kommer til stykke. Om det er det at det koster for mye, eller bare latskap veit eg ikke, men det er faktisk viktig for oss som driver oppdrett, at flest mulig rønker sine hunder.

Lady heiter føkna som blei buende hoss oss. Ho kan man trykt seie er ein kopi av sin betemor på fleire måter. Aktiv og lærevillig, og eit hjerte av gull. Denne hunden vil for alltid ha ein speiell plass i mitt hjerte, og eg er utrolig taknemlig for at vi har fått gitt ho den muligheten som vi har, ved å la ho flytte til Inger og Bjørn. Med sterk grad i fronten, er det uaktuelt å ha kull på ho. Etterhvert som ho blei eldre, viste det seg og at det aktive live vi hadde her, blei i meste laget for ho. Lady er ein hund som elsker å jobbe, og har gitt meg utrolig mye av seg selv. Siste vannprøve vi hadde sammen var veldig spesiell. Ho gav alt, og gjorde det kjempe bra, men det var for mye for beina hennes. Å ha det på den  måten er ikke riktig verken for ho eller oss. Valget var dermed å pensjonere ho, eller sette ho bort. Nå lever ho som ei dronning, og har ein hverdag fylt med viktige arbeidsoppgåver som er tilpassa hennes helse. Lady vil aldri glemme oss eller vi ho, men samtidig så ser vi det at ho stadig vokser på dei oppgaven ho har nå. Eg testa Lady med tanke på terapihund da ho var ung, noe ho besto med glans. Det at ho i dag jobber som "terapihund" i ein familie som elsker ho like høgt som meg, det er ein vinn vin situvajon for alle parter. Uansett alder og helse, kan man ha ein nuffe, bare det er riktig nuffe i forhold til det man selv kan klare.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Lise fjeld | Svar 17.12.2015 06:54

Så utrolig å lese disse historiene. Å det beste her,er at du er så ærlig iforhold til eget oppdrett. Hjertefeil,hd/ad. . Helt utrolig og ikke minst spennende;)

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.08 | 22:34

Hei! Er det noen planer for nye kull i 2022? Mvh Bernt

...
07.03 | 10:06

Dere er så seriøse og derfor vil eg så gjerne ha hund akkurat av Dere mvh Aase❤️

...
07.03 | 00:34

Hei. Nei ho gjekk desverre tom, så det blir ikke valper her før vi har noe ny tispe vi kan ha kull på.

...
06.03 | 13:23

Har dere ikkje fått valper i februar?Venter på svar 😊Mvh Aase

...
Du liker denne siden