Presentasjon av våre hunder og valpekull

K kullet. F 19.10.08 Katinka.

K kullet er født på dåpsdagen til eit av våre fadderbarn. Trudde ikke det skulle komme så tidlig, men den gang ei. Fikk i det minste med oss kirka og middagen, før vi måtte hjem og ta i mot valper. I grunn hadde vi vel ikke trengt reis hjem heller, for vi hadde dyktige folk som passa på, men det er rart med det. Har man ansvar for dyr, så har man ansvar for dem, og da er det ingen som kan erstatte ein. Ein ting er selve dyret, men like mye er det det ansvare man skal legge på andre vist noe ikke går heilt etter boka. Som sakt hadde vi den beste valpevakten man kan tenke seg hjemme, og ho hadde tatt i mot dei første valpene før vi rakk heim.

K kullet vårt er spesielt på fleire måter, ingen av dei hunden vi brukte på det var i vårt eie, men begge to kom fra oss. Minni er søstra til Gladiator som vi hadde fått låne, og far til valpene var Bamse fra C kullet vårt. Endelig kunne vi mikse i hop dei to linjene vi hadde, og resultate vart 6 herlige valper. Gemyttmessig vart dei slik vi ønsket, men helsemessig, kan eg ikke si vi var like heldig, selv om vi fortsatt har tre av dem blant oss.

Første utfordring kom rett etter levering av dei første valpene. Kløe, ikke litt, men veldig mye. Katinka som vi hadde her klødde og, og såg snart ut som ein omvendt portukisisk vannhund. Heilt bar på framre halvdel, og kun att pels på baken. Heldigvis viste det seg at det kom av parasitter, og etter ein hestekur av behandling, vart alle fine. Ingen av dem har siden plagest med kløe, så selv om vi ikke veit hva slaks parasitt det var, er vi sikker på at det var noe.

Utstilingsmessig vart det flotte hunder, som man med fordell kunne ha stilt mer. Store vart dem og med det absolutt riktige tempramanget. Dei var aktive, fungerte godt som familiehunder, og var med på mye. Kreativiteten og matlysten var det heller ingen ting i vegen med, og vi fikk gjentatte tilbakemeldinger om det utroligste som hadde gått gjennom systemet. Alt var nok ikke like lurt å spise, og den eine måtte blant annet opperere ut eit syltetøyglass. Knea var heller ikke det sterkeste på dei, og med kun noen få mnd mellomrom måtte to oppereres. På den eine gjekk det greit, og ho er med oss fortsatt. Den andre kom seg og fint, men eit år etter tok han det andre kneet, og valget vart å la han slippe. Ein fikk nyresvikt, og måtte tas av den grunn i ung alder.

Kojack vart solgt til folk som valkte å ikke holde kontrakten. Har man solgt ein hund, står man svakt når ny eier ikke vil gi oss tilbakemeldinger. Vi prøver alltid å velge folk som vi føler vi kan holde kontakt med, og som ønsker å gi oss tilbakemeldinger, men det er ikke alltid det holder. Selv om man er oppdretter, og har mange hunder selv, betyr ikke det at man glemmer noen av valpene som har vært her. Tvert i mot, så minner hver enkelt hund oss om dei vi har solgt. Folk må hukse på at vi har foreldra, søsken, nieser og nevøer, besteforeldre og tanter og onkler av nett din valp her. Som oppdretter ønsker vi å avle mest mulig friske hunder, men da trenger vi også tilbakemeldinger på hvordan dei vi alt har avla fram er blitt. Vi ønsker å være ein del av våre valpekjøperes nettverk og kunne stille opp med hjelp og oppmuntring vist det blir noe. Det er aldri snakk om at vi tar hunden tilbake vist ikke eier ønsker det, men som sakt, ønsker vi å vite hvordan han har det og hva som skjer med han.

Kojack veit vi som sakt ikke noe mer om, enn at han vart omplasert gjennom FOD da han bare var 1 år gammel. Dette hadde vi nok heller aldri fått vite, vist det ikke var for at noen kjente av oss, tilfeldig kom over han. Vi har prøvd å få opplysninger om hvor han havna, men FOD er der veldig lite sammarbeidsvillige. Det er ikke snakk om at vi ønsker å ta han fra dei som har fått han, men det hadde vært så kjekt om vi kunne fått hilst på han og vist hvordan han blei, om han faktisk lever fortsatt. Er det noen som veit av nuffer som er omplasert, så be eierene ta kontakt med oppdretter og fortell hvordan hunden har blitt.

Katinka blei føst solgt, men kom tilbake til oss, noe vi er veldig glad for. Katinka er ei veldig spesiell tispe på mange måter. Man kan trykt seie at ho lever på overtid. Ein ting er at ho har ein bilyd på hjerte. At ho har klart å bli 7 år og være så aktiv som ho har vært, er nesten ufattelig med tanke på hvordan andre folk oppfatter hjertefeil. Katinka har vært med oss på det samme som alle dei andre hunden våre. Ho går lange turer, ho har deltatt på vannprøver i Norge, Tyskland, Frankrike og Belgia. Ho har og vært med å løpt sammen med hunder som går Femundsløpet, og alt dette uten noen form for medisinering. Fortsatt merker vi veldig lite til hjertefeilen, og det er bare takket være dyktige og grundige vetrinærer at den vart oppdaga med ein tilvfeldighet da ho var ung.

Det som derimot gjør Katinka spesiell, og som gjør at eg seier at ho lever på overtid, er hva ho har rota seg bort i løpet av desse åra. Ho var ikke så mange mnd først gangen. vi dreiv på oppe på smia, da vi plutselig vart var rottegift på plasser der det ikke skulle være. Ein sofa som var flytta litt på, hadde vært nok til at ho kom til og fant gifta. Kan love det at turen til Kløfta gjekk fort. Heldigvis gjekk det bra og det vart ikke noen men av det.

Hoggorm bitt er ein annen ting som mange ser på med stor skrekk. Vi har i alle år ferdest over alt, og vi har møtt mange hoggormer på vår veg. I løpet av mine 23 år med hund, og mange hunder til ein hver tid, har eg kun opplevd hoggormbitt to ganger. Begge gangene er det Katinka som har blitt bitt. Hva det kommer av tør eg ikke sei. Om det er fordi ho har bedre blod enn dei andre, er meir nyskjerrig eller andre ting, tørre eg ikke svare på, men  noe er det i hverfall med ho og hoggorm. Rask reaksjon hjå både oss og vetrinærer, har i hverfall ført til at det har gått bra begge gangene, og ho virker ikke til å tatt noe skade av det.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.08 | 22:34

Hei! Er det noen planer for nye kull i 2022? Mvh Bernt

...
07.03 | 10:06

Dere er så seriøse og derfor vil eg så gjerne ha hund akkurat av Dere mvh Aase❤️

...
07.03 | 00:34

Hei. Nei ho gjekk desverre tom, så det blir ikke valper her før vi har noe ny tispe vi kan ha kull på.

...
06.03 | 13:23

Har dere ikkje fått valper i februar?Venter på svar 😊Mvh Aase

...
Du liker denne siden