Presentasjon av våre hunder og valpekull

I kullet, f 27.09.07 In10sive Mikke

Dette er definnitivt den dyreste hunden vi har skaffa oss noen sinne. Dei som trur at det er lønsomt å drive med oppdrett, har aldri satt seg inn i dei utgiftene som er. Etter gjentatte forsøk på å pare Bianca, endte vi til slutt opp med keisersnitt og ein levende valp. Vist eg seier det at han hadde kosta oss 30000 før han vart født, overdriver eg ikke. Pengene for bein å gå på når man skal reise for å pare. Vi prøvde pare i Norge, og Bianca gjekk tom, vi prøvde i Danmark og i Finnland. Men Bianca tok seg ikke. Til slutt endte vi opp med å få ein levende valp med Vertigo Universe. Ein valp betydde også keisersnitt og dei kostnadene det medfører. Man kan trykt sei at man ikke skal begynne å rekne på arbeidskostnader opp i dette her.

Ein valp krever også mye mer på mange måter. Det er ingen kamp om maten, og vi sleit med å få han til å ville drikke i starten, da han først begynte å drikke, og Bianca fikk opp produksjonen, hildt vi på å miste han. Veit ikke hvor lenge eg dreiv med gjennoppliving på han da han var ca ei uke, men det føltes som ein evighet der og da. Var nok ikke lengre enn ca 5 min, men når man er redd man skal miste noe man har kjempa så mye for, da føles ikke tida riktig. Heldigvis fikk vi han i gang att, og han utvikla seg fint. Bianca var ei dyktig mor og stelte godt med han.  Man kan nok trykt seie at han vart bortskjemt både av Bianca og av oss, selv om han måtte dele litt oppmerksomhet med Tango som også var unghund, og etterhvert J kullet.

Mikke var på mange måter veldig lik sin mor. Både i utseden og i oppførsel.  Han var full av motor, og det var ikke mye som stoppa han. Han gav alt, og gjerne litt til. I vann var han ei arbeidsmaskin uten sidestykke, og hadde han fått leve, er det ingen tvil om at han hadde klart å henta heim tre cert i elite. Desverre er det ikke slik at alle hunder blir så gamle som man ønsker, og Mikke sovna stilt inn bare 6 år gammel. Med han gjekk siste drøm om hvit/sorte valper etter Punky også bort. Det vi nå har att av linjer etter Punky, er det brunt i, så da må man i hverfall genteste før man begynner å mikse inn hvit/ sort att.

Mikke lærte oss veldig mye. Han var ein etterlengta valp, og vart ein flott hund, selv om dommerene ikke var heilt enig med oss. Han var omgjenglig, og storkoste seg sammen med valper. Vi kunne slippe hvem som helst andre hannhunder inn til han uten at det vart bråk. Mikke er ikke ein hund som kan erstattes på noen vis, og selv om han vart dyr, trur eg at eg kan seie at han er verdt det.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.08 | 22:34

Hei! Er det noen planer for nye kull i 2022? Mvh Bernt

...
07.03 | 10:06

Dere er så seriøse og derfor vil eg så gjerne ha hund akkurat av Dere mvh Aase❤️

...
07.03 | 00:34

Hei. Nei ho gjekk desverre tom, så det blir ikke valper her før vi har noe ny tispe vi kan ha kull på.

...
06.03 | 13:23

Har dere ikkje fått valper i februar?Venter på svar 😊Mvh Aase

...
Du liker denne siden