Presentasjon av våre hunder og valpekull

H kullet, f 11.06.05

Da får vi komme oss tilbake på rett kull. H kullet var fjerde kullet til Gjerterud, og det som virkelig fikk augene mine opp. Andre for meine hva dem vil, men for meg er det heilt uatuelt å ha fire kull på ei tispe ein gang til. For første gang, stoppa fødselen så opp, at eg følte behov for vetrinær. Da eg først ringte dei fikk eg beskjed om at fødelen ikke var starta ortlig, og at det var bare å ta tida til hjelp. Ikke starta når det alt var komt ein valp? Å nei du, ho var så visten ikke i blokkingsstadie. Så mange valper har eg hjelpt ho med å få ut, så det viste eg at ikke stemte. Enden på visa, var at eg tok med Gjerterud inn til vetrinærhøgskolen, uten at vi fikk noe mer hjelp der. På dette kullet mista vi mange valper under og etter fødsel, og vetrinærene for pent ta ein del av ansvaret for det. Selv om Gjerterud var 6, 5 år, var ho i veldig god form da vi para. Ho var også ei erfaren tispe, og det hadde gått litt over eit år siden forrige kull. Med andre ord var det ingen ting som tilsa det at det kom til å bli rot og at vi skulle trenge vetrinær. Etter 2 uker med mye frustasjon og fortvilelse, kunne vi endelig slappe av. Vi hadde da fem herlige valper etter Gjerterud og Brum som vi skulle ta vare på, i tilleg til dei voksne hundene. Etterhvert som dei vokste til, meldte også valpekjøpere seg. 8 uker gammle vart dei spredt over det heile land. Fra lengst nord i norge og sør til Oslo. Kompakte fine valper var dei da vorte, og eg skulle gjerne sett fleire av dem på utstiling, noe det ikke vart mye av. Så mye kontakt med valpekjøperne vart det heller ikke, og det er langt fra alle vi veit om lever eller ikke. Sebastian gjekk bort i ung alder, Kaisa vart tatt pga sjukdom i voksen alder, mens Ludvik vart nesten 10 år. Honny og Turbo har vi ikke hørt fra, så eg håper dei er blant oss fremdeles. Blir veldig glad vist noen har opplysninger om hunder fra oss. Det å ikke vite, er langt verre enn det å sitte å vente.

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.06 | 21:41

Hei. Vi har ingen valper per i dag, men håper det skal bli valper i September ein gang.

...
16.06 | 21:06

Hei. Vi håper at det skal bli eit kull ut på høsten her ja. Tipper ho kommer i løpetid i løpet av juli, så da vil det bli valper i september ein gang.

...
11.06 | 17:02

Hei! Vi er et voksent par som vurderer å skaffe oss New founlandsvalp. Vi har hatt en New founlandshund og tre Berner Sennen tidligere. Ser du snart har kull :)

...
02.06 | 12:52

Hei, vi er et par i 50 årene fra Karmøy utenfor Haugesund som er interessert i en ball helst hannhund og lure på om dere har valper? Bor i eget hus og har 2 hun

...
Du liker denne siden