Presentasjon av våre hunder og valpekull

J kullet, f 11.12.07 Jada, Xanthus, Junior, Tarja, Jojo,...

I dag gjør vi eit hopp i rekka, og velger å presenter J kullet som fyller 8 år i dag. Eit kull vi er meget godt fornøgd med alderen på. Så langt vi veit lever 7 av 9 valper nå som dei fyller 8 år. Det kan man ikke klage på. J kullet er etter Frøken og Ikaros. Vi hadde i grunn tenkt vi skulle bruke Gladiator på Frøken, men det hadde ikke Frøken tenkt. Ikke snakk om at ho ville slippe til han, men heldigvis for oss, var ho mye bliere da ho fikk hilse på Ikaros. Kan henge litt sammen at Gladiator og Frøken har vokst opp sammen, eller bare det at Ikaros var ein mye roliger hannhund, enn det Gladiator var som unghund. Resultate blei i hverfall 9 flotte valper. Tre tisper og 6 hanhunder. Frøken var ein fryd i valpekassa. Vi såg att mye av Gjerterud sin oppdragelse, så det er tydlig at enkelte ting går i arv.

Valekjøpere var det ikke så lett å oppdrive til dette kullet. Ved 8 uker, var det kun Frøya og Jippi som var lovd bort. Jada skulle vi beholde selv, så dermed sto vi der med 6 hannhunder. Heldigvis kom det valpekjøpere til etter hvert, og alle var solgt til folk som har tatt gått vare på dei. Det vitner blant annet alder om. Noen av dem har vi fått hatt mye kontakt med i løpet av desse åra, mens andre har det vært litt mer sporadisk. Seinest nå har vi Xanthus på besøk her, og eg trur nesten eg får stikke til han ein godbit nå som han er blitt veteran.

Jada er sin mor opp av dage på veldig mange punkt. Jakt innstinkte er det i hverfall ingen ting å si på, og kaninene lever farlig når ho er her. Derimot er det veldig lett å få gode bilder av ho, når ho står og vakter på kaninene. Om ho hadde tatt dei vist ho fikk muligheten veit eg ikke, men vil heller ikke finne ut av det. Jada har konkurert i både vann og lydighet, men er litt for følsom på mine signaler, til at det virkelig fungerer. Dette sammen med ein travel hverdag, gjorde at vi valgte å sette ho vekk. Selv om eg så klart savner ho, har eg aldri angra på at vi gjorde det. Jada lever nå som ei dronning sammen med sin sønn, og blir tatt super godt vare på.

Jojo er den som har fått alt av motor, pluss litt til, og da spesielt i vann. Han har virkelig vist at det bor mye i han, og eg skulle gjerne sett at han hadde fått brukt det enda mye meir, men har man solgt dem, så har man solgt dem. Det å skulle velge valpekjøpere er langt fra lett, og i blant må man bare innse at valpekjøper har andre meininger enn det du har selv. Så lenge hunden har det godt og blir tatt vare på, har man som selger ingen rettigheter til å blande seg inn. Det er mange veger til Rom, og så også innen hundetrening.

Xanthus er roligheten selv nå som han er blitt vosken, men det er ikke rett få turene han har vært med på. Ein mild fin herremann, som er på besøk rett som det er. Fungere fint sammen med alle våre, men setter stor pris på å sove inne uten alt for mange rundt seg.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.08 | 22:34

Hei! Er det noen planer for nye kull i 2022? Mvh Bernt

...
07.03 | 10:06

Dere er så seriøse og derfor vil eg så gjerne ha hund akkurat av Dere mvh Aase❤️

...
07.03 | 00:34

Hei. Nei ho gjekk desverre tom, så det blir ikke valper her før vi har noe ny tispe vi kan ha kull på.

...
06.03 | 13:23

Har dere ikkje fått valper i februar?Venter på svar 😊Mvh Aase

...
Du liker denne siden