Presentasjon av våre hunder og valpekull

G kullet. F 03.06.04. Gladiator; Minni, Goliat og Leona

Etter ein fin kveldstur med Gladiator, passer det fint at vi er komt til G kullet. Dette er eit kull som har fått betyd mye for vårt videre avlsarbeid. I utgangspunkte skulle vi ikke beholde noen valp fra dette kullet etter Anastasia og Don, men tilfeldighetene ville det annerleis. Det er godt at tilfeldighetene går sine egne veier, og her kan man trykt seie at vi har fått mye igjen for det. Don var ein hannhund som viste hva han dreiv med, selv om det kunne virke som ein aprilsnarr da han para kun ein gang, og det på selveste 1 april. 3 juni på firårsdagen til Marita, kunne vi så ta i mot valpene. 2 tisper og 2 hannhunder skulle få vekse opp. Fra dag ein la eg merke til Gladiator, men da som nå hadde vi i grun nok hunder, og skulle selge alle. Heldigvis hadde vi bare tre valpekjøpere, og dermed måtte vi bare beholde Gladiator hjå oss.

Anastasia var ei mild tispe, og så var også valpene i kullet. Spesielt Gladiator var veldig rolig fra dag ein, kanskje nesten for rolig etter somme sin meining. Han er hunden som har lært meg virkelig å tenke alternativt i trening av hund. Det som fungerte på andre hunder, fungerte absolutt ikke på Gladiator. Innkalling skulle virkelig by på hodebry. Det var ikke det at han ikke kom, men tok det bare absolutt i sitt tempo. Han hadde også eit veldig stort behov for å tugge på ting, og det er ikke reint få sko som er vorte makulert av han. Selv den dag i dag i ein alder av 11,5 år har han eit stort behov for å ha noe i munnen, og spesielt når han blir litt gira. Han var N Uch i forholdsvis ung alder, han har deltatt i både vann og lydighet. Han vart mestvinnende vannhund, og har flere avkom etter seg som også har fått den titelen. Han har fått godkjent i Elite klasse, men der var det også stopp. Gladiator elsker nemelig å kjøre båt, og med heile tre øvelser der han skal hoppe ut av båten, kan man trykt seie at det har blitt smultringer.

Det som kanskje er det som betyr mest for meg med Gladiator, er det stødige tempramange. Selv om han er ein stor hannhund, er det han som har vært lettest for ungene å ha med å gjøre. Han finner seg i stort sett alt, og når han har fått nok, bare går han. Over for valper har han også vært suveren. Han tillater at selv små valper legger seg inntil han og søker tryghet, noe som absolutt ikke er normalt for ein hannhund.

Fem kull er det blitt etter Gladiator. og nå er neste generasjon begynt å komme også Tre av døtrene hans har alt hatt kull, og ein av hannhunden etter han er brukt på fleire kull borte i Tyskland, samt at vi hadde eit kull med han her, før han flytta.

Gladiator er fortsatt med oss i ein alder av 11,5 år, noe eg er veldig stolt av. God helse og holdbarhet er absolutt viktig for ein oppdretter, og det har vi fått i han. Med ein HD indeks på 126, ligger han langt over det som er gjennomsnitte for rasen, og han gir det videre til sine avkom viser det. Samtlige av dei avkomma vi har her gjemme etter han, er avlest med A hofter.

Dei andre i G kullet har også gitt mye glede. Vi har blant annet fått lov til å ha kull på Minni, noe som resulterte i K kullet vårt. Minni og Goliat skulle desverre ikke bli så gamle, og Leona veit vi veldig lite om hvordan det har gått.

Begge dei tispene som vi nå håper venter valper, er døtre av Gladiator, noe vi ser på som posetivt. Dette er linjer som vi ønsker ha med oss videre, og det at vi har avkom etter han både i Tyskland og Belgia, ser vi på som ein stor bonus.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.08 | 22:34

Hei! Er det noen planer for nye kull i 2022? Mvh Bernt

...
07.03 | 10:06

Dere er så seriøse og derfor vil eg så gjerne ha hund akkurat av Dere mvh Aase❤️

...
07.03 | 00:34

Hei. Nei ho gjekk desverre tom, så det blir ikke valper her før vi har noe ny tispe vi kan ha kull på.

...
06.03 | 13:23

Har dere ikkje fått valper i februar?Venter på svar 😊Mvh Aase

...
Du liker denne siden