Presentasjon av våre hunder og valpekull

E kullet, f 30.10.02

Med ei tispe som går 8-10 md mellom løpetidene, valgte vi å prøve pare opp att alt på første løpetid etter forrige kull. I utgangspunkte rekna eg med at ho ikke kom til å ta seg, men sannelig gjorde ho ikke det denne gangen og. Dermed vart det Gjerterud som skulle få komme med E kullet vårt og, 8 mnd etter at ho gav oss C kullet. Denne gangen vart det 3 tisper og 3 hanner, deriblant ein brun. Kan ikke sei at dette kullet var noe roligere enn det første, og Gjerterud gjenommførte samme valpeoppdragelse nå som første gang. To døgn pal i kassa, der ho knapt har tid til å ete selv, og deretter bare raske turer opp i kassa for å gi og stelle dei, før ho var borte att.

Det er ingen tvil om at denne oppdragelsen fører frem, for valpene blir lette å få i mat, og dei blir også aktive tidlig.

Det å pare på første løpetid etter forrige kull, er nok ikke noe eg direkte vil anbefale, og det var mange tanker rundt det før vi gjorde det. Heldigvis påvirka ikke det Gjerterud på noen som helst måte, og ho var like flink med dette kullet, som det første. Likevel lovde vi oss selv at ho nå skulle få ein lang pause fra valper. Det er ingen ønske om å drive rovdrift på dem, så tispa står alltid i første rekke. Dette gjelder også på andre punkter. Tispas helse og velvære skal alltid komme først.

Denne gangen sto valpekjøperne mer klare. Excell gjekk til hanhund eier, mens Ester og Eiko gjekk til folk ho kjente fra før. Emmy gjekk og til østlandet, mens Elia gjekk til Farsund. Luna gjekk til Danmark og vart dermed den første hunden vi solgte ut av landet. Heile dette kullet fikk vi gleden av å følge tett opp dei første åra, og selv etter at dei begynte å dra på åra, fikk vi gjentatte ganger hilse på enkelte av dei. Ester fikk eit langt og godt liv sammen  sine eiere, og er kanskje den nuffen som har vært på flest utstilinger, uten at ho blei stilt så mange ganger. Derimot var ho ein viktig ambasadør for rasen, der ho farta rundt med sine eier. Emmy var også ein veldig beriest hund i starten, som var med på det meste. Ski og sykkelturer satte ikke stopper på ho. Meniner også å hukse at vi mottok eit bilde av ho, der ho satt i sykkelvogna. Emmy hadde mange meininger, og var ikke den letteste hunden å trene. Vi prøvde ho både i vann og lydighet, uten at det vart noe sukse. På trening fungerte ho utmerket, men når det kom til stykke, takla ho ikke presse. Vi har fått lære mye om det å lese hunden gjennom Emmy. Mange er det som har tatt feil av hvordan ho virkelig var, og selv vi brukte lang tid på å finne ut av ho på enkelte punkt. Dette er lærdom som vi har tatt med oss videre, og som andre hunder har fått nytt godt av.

Excell, var flagg skipet for oss og vår kennel i utlandet. Er stolt over hva Sissel fikk ut av han og at ho var villig til å låne han bort til Belgia. Den dag i dag, nyter vi godt av det sammarbeidet. Han kunne smykke seg med tittelen Lu N Uch i ung alder, og det vart ein del kull på han i Belgia og landa rundt. Artig er det å kunne se at fleire av dei hundene som lever i dag, har Excell på linjene sine. Det er ikke til å stikke under ein stol at ein liten kennel er veldig avhengig av slike ting. Desverre skulle han ikke få bli så gammel, og han rakk aldri å få kull etter seg i Norge.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.08 | 22:34

Hei! Er det noen planer for nye kull i 2022? Mvh Bernt

...
07.03 | 10:06

Dere er så seriøse og derfor vil eg så gjerne ha hund akkurat av Dere mvh Aase❤️

...
07.03 | 00:34

Hei. Nei ho gjekk desverre tom, så det blir ikke valper her før vi har noe ny tispe vi kan ha kull på.

...
06.03 | 13:23

Har dere ikkje fått valper i februar?Venter på svar 😊Mvh Aase

...
Du liker denne siden