Presentasjon av våre hunder og valpekull

B kullet. F 27.10.01 Bianca og B2v1

B kullet var starten på vår drøm om hvit sorte valper, da vi para Punky med Amandus. Med å gjøre denne kombinasjonen, ville vi dermed være sikra avkom  som var bærer av hvit sort. Det skulle vise seg å ta litt tid før Punky endelig tok seg, og det var ikke noe stort kull som til slutt kom. 3 valper blei det i B kullet, men tilgjengjeld var dei store. B2v1 er vel noe av det største vi har hatt, med nesten kg ved fødsel. I dette kullet var det ikke meiningen å sitte att med noen hjemme. Vi hadde avtale med eit vennepar at dei skulle få ei tispe på for av oss, og resten skulle selges. Det er lett å ha planer før valpene blir født, men det er skjelden alt går som det skal. Så også denne gangen. Med "kun" tre valper kom vi aldri i gang med å avantere dei, og noe navn hadde vi ikke opparbeid oss, selv om det var mange som kjente til oss.

I samband med ein tur til Østlandet, var alle tre valpene med, og enden på visa, var at hannhund eieren og ein annen oppdretter, kjøpte den tispa som vi ikke skulle sette bort på for. Blenda vart aldri noe stor stjerne i utstilingsringen, men ho skulle få veldig mye å si for avelen videre, både på godt og vodt. Blenda hadde samme gode gemytte som rassen skal ha, men også veldig mye energi som ho brukte kreativt. Her kom det tilbakemeldinger om ein hund som støtt og stadig fant noe å bære på, og da spesielt sluken på bade likte ho å plukke opp og bære rundt. 4 kull blei det på Blenda, med totalt 19 registrerte valper, hvor av to hannhunder som har blitt brukt mye i åra som har gått. På tre hunder etter Blenda, er det registrert til sammen 117 valper, noe som vi sliter med i dag. Dette skaper store problemer for oss, med tanke på at det er dei samme linjene vi har basert kennelen vår på, og vi ikke kan gå ut å seie at Punky er så suveren att det er greit å avle linje tett på ho.

Bianca var ein veldig spessiell hund. Hos oss holdt ho spetakel og var proppel, mens hos Lena og John, var ho engelen selv. Bianca vart brukt i både lydighet og vann, og var full av motor. Til tider litt for mye, slik at det gjekk over til stress, og dermed ikke fungerte i konkuranse. Man kan trykt sei at Bianca er ein hund som var valp heile livet, og ho gav mye glede både til Lena og oss. Desverre ville avstander og helse det slik at Bianca flytta hjem til oss da vi begynte å skulle pare ho. Man kan trykt sei eg har glemt hvor mange ganger vi prøvde å pare med ulike hunder, men til slutt vart det endelig klaff, og Inn10 sive Mikke såg dagene lys. Det kan seies mye om han og, men det skal få vente til vi kommer til I kullet. Desverre skulle det bli bare med denne eine valpen etter Bianca, og svart var han og, i motsetning til den som var død født. Det er ingen tvil om at Bianca har fylt mange med glede, og vi skulle gjerne hatt ho med oss lengre, men 8 år er ein grei alder som vi får være taknemlig for.

Siste mann i B kullet og einaste hanne, blei det aldri noe salg på. Lovorda om han som valp var så mange, at vi til slutt bestemte oss for at vi skulle beholde han. Sammen med Bianca, var dei kreative langt over det som folk flest setter pris på. Spesielt godt hukser vi episoden da vi hadde vaska dei til utstiling i Danmark, og skulle bare stad å få oss litt mat før vi satte oss i bilen for å ta båten over til nabolande. Det synet som møtte oss da vi kom heim, er for alltid brent inn i hjernen min. Det var mold ut over heile stua, gangen og ellers der dei hadde komt til. Ingen tvil om at dei hadde kost seg, men våt hund og jord er ingen god kombinasjon når du skal rekke ein båt. Heldigvis rakk vi båten, og heilt gale gjekk det heller ikke på utstilinga, men etter det har aldri noen valper fått være løse i stua uten tilsyn. Ellers var ikke B2v1 ikke redd av seg. Han er den einaste hunden vi har hatt som uten å tenke hopper rett ut fra høge brygger. 2-3 meter hoppa han gjerne vist det betydde å få jobbe. Utstilingsmessig var han ekstrem. Noen likte han, mens andre slakta han. Mens han fikk certe ca 1,5 år av ein dommer, vart han Kip av ein annen dommer ein liten mnd etter. Han var ein stor hannhund som trengte tid på å fylle seg selv, men for oss var han gull. Aktiv og omgjengelig og fant seg i det meste. Desverre er det ofte slik at når man har ein god hund, ja da er det noe som dukker opp. ca 3 år gammel fikk han påvist hjertesykdom, og vi valgte å ta han. Det ville på ingen måte være rett over for han å sette han att hjem når vi reiste for å trene andre hunder og eiere. Vi fikk flere år med lykke med Bianca og B2v1, men desverre vart det ikke noe av videre avl på dei

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.08 | 22:34

Hei! Er det noen planer for nye kull i 2022? Mvh Bernt

...
07.03 | 10:06

Dere er så seriøse og derfor vil eg så gjerne ha hund akkurat av Dere mvh Aase❤️

...
07.03 | 00:34

Hei. Nei ho gjekk desverre tom, så det blir ikke valper her før vi har noe ny tispe vi kan ha kull på.

...
06.03 | 13:23

Har dere ikkje fått valper i februar?Venter på svar 😊Mvh Aase

...
Du liker denne siden