Presentasjon av våre hunder og valpekull

A kullet, f 26 .mai 99 Amor og Anastasia

A kullet vårt kom i 99 og var eit lenge planlagt kull. Endelig var vi også oppdrettere på riktig, og ikke bare på papiret. Vi hadde vært heldige å få bruke Formann på Punky, og det var stort da 6 valper såg dagens lys. 2 tisper og 4 hanner. Som nye i faget, gjorde vi heilt sikkert mange feil.  Punky fikk melkefeber, og valpene ville ikke legge på seg i starten, men vi lærte og vi klarte å berge alle 6.  Dei utvikla seg fint, og var sosiale og trygge. 6 uker gamle fikk dei være med oss på stranda, og samtlige svømte som ein dupp. Å finne kjøpere til dei var ikke det letteste, nye som vi var og uten eit navn i miljlet, men vi fant flotte folk til alle fire ( to måtte vi selvsakt beholde selv)

Aron havna på østlandet hjå eit ungt par, med ein unge fra før.

Aron Rom havna rett i nabolaget, hjå eit par med to barn.

Alexander den Store havna på Sørvetlandet

Alfa havna på østlandet hjå eit par på østlandet som heitte Marit og Magne

Amor og Anastasia var dei me valgte å beholde hjå oss.

Det kan seiest mye om desse hundene, og mange er historiene vi har gjemt på. Det som var spesielt artig, var at året etter at dei var født, blei det født tre jenter og. Med andre ord var det plutselig fem av hunden som skulle få gleden av å vokse opp med små barn.

Det å ha god kontakt med valpekjøperne våre, har alltid vært viktig for oss. Målet vårt er å få være med gjennom heile livet til hundene som vi selger. På dette kullet har vi fått lov å være ein del av livet til hunden heile tiden. Det er godt å kunne vite hvordan dei har hatt det, og at fleire av dem har fått bli gamle. Noen har bytta eiere i løpet av livet, men selv gjennom det, har vi fått være med. Det å vite hvor dei er, og at dei blir tatt vare på er viktig for oss.

Aron skulle desverre ikke få bli gammel. Han var den av hundene som fikk best status på rønking av HD og AA, men desverre var ikke kneet godt, og han blei avliva før fylte to år.

Alfa er eg litt usikker på hvor gammel blei, men ho paserte i hverfall 5 år.

Anastasia, Alexander og Aron blei alle tre 8 år. Dei tre gjekk med kort mellomrom, noe som var tøft. Aron hadde vært litt syk dei siste åra, men ikke dei to andre. Anastasia var den første nuffen som tok Cert i Veteranklassen, og dermed vart N UCH ved å stille i veteran.

Både Anastasia, Amor og Aron vart stilt i vann og lydighet. Alexander tok SOR. Anastasia og Amor gjekk begge i klasse 2 i Lydighet og har bronsemerke i Agility, Lydighet og vann. Begge to har og sølvmerke i lydighet, samt at Anastasia har gullmerke i lydighet.

Anastasia og Amor vil alltid ha ein spesiell plass i hjerte vårt. Dei var dei første fra eget oppdrett, men dei hadde også ein godhet og mildhet over seg, som bare brant seg inn i hjerte på ein. Det vart tomt i heimen da Anastasia forlot oss. Amor bodde borte dei siste åra sine, så der blei overgangen litt mer gradvis. Han vart nesten 12 år. 12 år er lenge på ein nuffe, men absolutt noe man bør trakte etter. Gamle hunder har ein mildhet og godhet som alle burde få oppleve.

Amor og Anastasia var også dei hunden som voks opp sammen med Marita og etterhvert Matias. At dei satte spor hjå ungangn og, er ingen tvil om. Rett etter at vi måtte ta Anastasia, kom Matias, som da var 4 år, hjem med ein hund som han hadde perla. Den var til meg, og skulle trøste meg etter Anastasia. Det ligger mye godhet bak ein slik handling, og den hunden henger den dag i dag i vinduet mitt. Den minner meg om Anastasia, men også om viktigheten av at barn for lov til å ta del i både sorger og gleder med hundane. Dei er ein stor del av familien alle sammen. Nye generasjoner har komt til etter desse hundene, men eg vil aldri glemme dei. Hver dag når eg ser på dei hundane som vi har nå, fylles eg med taknemlighet. Generasjoner har gått, men nuffen er den samme i dag som da A kulle var blant oss.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

13.12 | 08:02

Nei, tidligst det blir kull her, er i 2024.

...
12.12 | 23:57

Hei! Har dere planer om kull i 2022? ☺️

...
26.08 | 22:34

Hei! Er det noen planer for nye kull i 2022? Mvh Bernt

...
07.03 | 10:06

Dere er så seriøse og derfor vil eg så gjerne ha hund akkurat av Dere mvh Aase❤️

...
Du liker denne siden