Presentasjon av våre hunder og valpekull

Litt før vi venta dei, men godt etterlengta, kom Ona med 7 valper denne dagen. Fem brune og to svarte. Både R og S kullet har fått seg egne sider, så følg med der på hvordan det går, med beggge valpe kulla. Bilder finner dere på vår FB side.

Da er fasitten på vårt R kull komt. 6 hanner og 4 tisper såg dagens lys i går den 30.12.15. Fødselen starta nøyaktig kl 00.00, og siste valp kom kl 14.20. Det vart med andre ord ei lang natt, men nå har vi fri alle sammen noen dager, og skal bare kose oss med valpene. Oppdatering om valpene, vil dere finne på siden R kullet.

Nå er det ikke lenge før vi får svar, men først må vi jo ta å gjette litt. Martin tipper ca 8. Mer enn 6 men ikke noe over 10. Marita tipper 9 , mens eg sier 11, 5 tisper og 6 hanner ( håper eg tar feil) Forrige gang hadde ho 8, 2 hanner og 6 tisper. Einaste som er sikkert, er at alle er brune.

Det er ikke bare tobeinte som liker snø. Tørr fin puddersnø i passe mengde, er supert for våre firbeinte venner og. I dag kom endelig julesnøen, og med eit blei naturen så mye lysere. På mange måter blir det også lunere med snø, så dette setter vi pris på mens vi venter på at tiden er inne for Mocca.

Vi lemper hunder og folk i bilen og kjører til Oslo og tilbringer dagen sammen med andre hundefolk.  Man kan trykt sei man er galen, men hundene har veldig godt av å komme seg ut å treffe andre hunder og folk. Kjekt er det å se at hunden oppfører seg. Vi har møtt settere, vorstere, staffer, cavalier, buhund og diverese andre rasere. Alt dette har gått heilt fint, til og med løse hunder går fint, når bare eireren har kontroll på sin hund. Ein hund har likevell skapt problemer, eller retter sakt eieren som manglet kontroll på hunden sin. Å komme gående med ein liten shiba i langline mot ein stor flokk med nuffer, det er å be om bråk. Shiba er ingen stor rase, men det er tøffe hunder, som gjerne tar ein kamp om dei føler seg pressa. Det å møte ein stor flokk med store hunder, er klart trigger ein liten hund, og da er angrep beste forsvar. I slike tilfelle er det vår plikt som hundeeier å ha kunnskap om følgende:

1 Hva slaks hund er det eg har. Hva må eg tenke over med tanke på andre hunder. Som nuffeeier, veit vi at hunden våre er sosiale, helst for soiale til at det går å slippe dei løse rundt andre.

2 Hvordan påviker min hund andre. Ein setter er noe av det mest frustrerende å treffe på for oss med nuffer. Ikke fordi det er noe galt med settere, men dei har eit mye høgere stressnivå, enn det ein nufe takler.

 

Nyeste kommentarer

26.08 | 22:34

Hei! Er det noen planer for nye kull i 2022? Mvh Bernt

...
07.03 | 10:06

Dere er så seriøse og derfor vil eg så gjerne ha hund akkurat av Dere mvh Aase❤️

...
07.03 | 00:34

Hei. Nei ho gjekk desverre tom, så det blir ikke valper her før vi har noe ny tispe vi kan ha kull på.

...
06.03 | 13:23

Har dere ikkje fått valper i februar?Venter på svar 😊Mvh Aase

...