O kullet f 04.11.12

Valpene er nå vorte 7 dager. Er eit aktivt kull som vi til stadighet må løfte opp att i valpesenga. Fra dag ein har desse kravla rundt og rota seg utom kanten på valpesenga. Er nok ikke lenge før vi får utvide kassa slik at dem får mer plass.
JADA
Jada er ei aktiv tispe som det bor mye i. Har gitt eit godt kull før, og krysser fingrene for at neste blir like bra. Jada er vår tispe på papiret, men bor sammen med ein av sine sønner til daglig.
Gladiator med fem tidligere avkom.
Gladiator er ein hanne med eit enestående gemytt. Litt i roligste laget når det kommer til aktivitet, men det kan ikke sies om avkomma. Samtlige avkomme har eit behaglig gemytt, og kan å slappe av, men har mer enn nok motor til å egne seg godt til arbeid.
Gladiator var mestvinnende vannhund i 2009, mens hans datter var det i 2010.

Hjerteknusern Jada og Hjerteknusern Gladiator

Jada begynte løpetid nå 22. august, og vi vil prøve å få para ho. Da vi er veldig godt fornøgd med forigge kull me Jada, gjentar vi samme kombinasjon. Går alt etter planen vil vi da vente valper i midten av oktber.

Etter å ha henta ned Jada på mandag 27.august, begynte vi å følge med på ho. Dei første dagen  var det ro og vi bare venta, men på torsdag begynte Jada å ule mer, og spesielt Marshal tok helt av ute i hundegården.

Da vi prøvde pare var ho sint som bare ei løpetidstispe kan være, men Gladiator er heldigvis ikke den som er skvetten. Han tær gå på, men er samtidig litt forsiktig, så vi konkluderte både fredag og lørdag med at det var litt for tidlegg. Søndag derimot var Gladiator mer klar, og Jada kanskje ein tanke blier, så da fikk dem det til. No er det bare å krysse fingrene og prøve på at i kveld, men går alt bra, kan vi vente valper rundt 3-4 november.🙂

Det vart paring både mandag og onsdag, men fredag 7. september var det over. Da sa Gladiator tydleg fra med å ikke ville gå på. No er det bare å smøre seg med ro å krysse fingrer for at det blir noe ut av det.

19. sep reiste Jada opp att til Kristine og Kristoffer. Det var ei som viste stor glede da ho blei henta. Siste ho gjorde her før ho reiste, var å krype inn i det eine kaninburet, skulle gjerne hatt bilde av ho der ho låg inne i buret med kanina mellom beina og vaska som bare det, men akkuratt da, var det mest om å gjøre å få ho ut så kanina kunne få slappe av att.

 

30. des, 2012
8 uker og klar for nye utfordringer.
8 uker gjekk veldig fort denne gangen også, og nå har alle valpene fått nye hjem. Vi har beholdt Ona selv, mens dei andre har fått flotte familier som kommer til å ta godt vare på dem. Alltid blanda følelser når valpene skal reise, men når vi er heldige og får god kontakt med kjøperne, føler vi også ein tryghet om at vi kommer til å få tilbakemeldinger om at dem utvikler seg til flotte hunder. Lykke til alle sammen.
Oi-Da Thea har havna i Tønsberg.
Oboy utom Sandnes.
Ona O-Neida blir her hos oss.
Osa utom Røros
Ok-Da til Beitostølen og
Oblix til Larvik
13. des, 2012
Høgt og lavt.
Valpene er nå på sitt mest sjarmerende, og vi koser oss som bare det. Nesten som man bare skulle tatt seg fri og vært sammen med dem hele tiden. Når dette skrives, løper dem rundt i hele stua og utforsker det alle meste. Merkes i staua med 6 valper og 5 katter som herjer rundt, men det er da kos også. Skal se om eg får lagt ut noen bilder i morgen
5. des, 2012
Makkur og klipt klør
Valpene vokser nesten litt for fort. Eller kanskje det er tiden som går litt for fort? Dei er nå vorte litt over fire uker, og aktivitetsnivået er høgt til tider. Selv med kuldegrade, tar vi oss arbeide og forer dem ute. Blir noen tur ut og inn, men det er også kos å se dem utvikle seg og utforske området.
I dag har dem fått makkur og klipt klør, så no er det også i rute.
30. nov, 2012
Aktuelle valpekjøpere på besøk
Det går fort mot at dem er 4 uker, og er nå på sitt alle mest sjarmerend. Dagene går med til kos og lek, og besøk av aktuelle kjøpere. Slik det ser ut nå vil dei fleste flytte ganske fort etter fire uker, men skulle det være noen flere som ønsker seg nuffe, så er dere velkommen innom. Har i hverfall ein som ikke er lovd vekk enda.
17. nov, 2012
Snart to uker.
Tiden går fort med valper i huset, og o kullet er snart to uker. Vi har begynt å introdisere tørrfor, og ser etter om noen har tenkt å se verden med egne øyner. Valpene er aktive som bare det, og Jada har bestemt seg for at dem for klare seg avleine i litt lengre perioder. Kan ho snike seg inn på stua og legge seg sammen med oss der, sier ho ikke nei takk til det.
6. nov, 2012
Vokser og sover
Samtlige valper er nå passert 24 timer og er runde å fine å se til. Jada tar seg godt av dem, så vår oppgave er bare å se til at ho ikke legger segpå dem. Har veid dem i dag og tatt flere bilder. Minste hoa er 550 g, mens den største hannen er hele 680 g.
5. nov, 2012
Valpingen er over
Rundt klokka 08.00 kom det enda ein svart hanne, men heller ikke denne gangen sto det til liv. Resultate var dermed 6 levende valper. Tre brune og tre svarte. 4 tisper og to hanner. Nå skal vi prøve å slappe litt av alle sammen, og samle krefter til å passe på at dei har det bra. Jada ligger rett ut og valpene syger godt, så det ser bra ut.
5. nov, 2012
Valp nr 7
En ny svart hanne kom 06.10. Denne gangen i fin form. Skulle ikke tro det var så mange i ho da ho kom ned til oss igjen. Men hadde mistanke om flere etter at ho sleppte ned valpene for ca 1 uke siden. Må få kjent på henne, men blir ikke overrasket om det er 1 til etter det jeg kjente før sisteman kom.
5. nov, 2012
Valp nr 6
Stoppet litt opp for Jada. Men klokka 05.15 fikk vi ut en til. Svart hanne som var livløs. Margrethe jobbet en god stund, men fikk ikke liv i hann.
5. nov, 2012
Valp nr 5
Første bonusvalp kom nå klokka 02.45. Nok ei brun tispe, men denne med litt hvitt i bringa. Skal tru om Martin får rett i antal valper som han tippa før i kveld? Gjenstår ein da.
5. nov, 2012
Valp nr 4
Kl 01.25 meldte valp nr 4 sin ankomst. Ei brun tispe. Blir det flere nå, er det bonusvalper, men veldig kjekt at eg har fått det eg ønskte meg.
5. nov, 2012
Valp nr 3
Litt over midnatt, og valp nr tre har meldt sin ankomst. Nok ei svart tispe, men denne gangen med hvite flekker under potene.
4. nov, 2012
Fødsel pågår
21.30 meldte første valop i O kullet sin ankomst. Ei svart tispe. Litt før kl 23 kom valp nr 2, som var ein brun hanne. Nå sitter vi bare å venter på at det skal komme flere.
20. okt, 2012
Jada er kommt ned til oss.
Det er nå to og ei halv uke til termin, og i dag kom Jada hjem til oss. Ho har lagt seg ut, og vi rekner med det blir valper, selv om det neppe blir noe stort kull denne gangen.
3. okt, 2012
Venter på om ho har tatt seg
I påvente på at vi venter i spenning på om det blir valper. Kan dere jo se hvordan den tidligere kombinasjone med Gladiator og Jada har blitt.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

tess | Svar 18.06.2013 01:04

Hejsan
Ska ni ha några valpar i sommar/höst? vilken kombination?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.08 | 22:34

Hei! Er det noen planer for nye kull i 2022? Mvh Bernt

...
07.03 | 10:06

Dere er så seriøse og derfor vil eg så gjerne ha hund akkurat av Dere mvh Aase❤️

...
07.03 | 00:34

Hei. Nei ho gjekk desverre tom, så det blir ikke valper her før vi har noe ny tispe vi kan ha kull på.

...
06.03 | 13:23

Har dere ikkje fått valper i februar?Venter på svar 😊Mvh Aase

...
Du liker denne siden